2013. június 25., kedd

Főúri reggeli



Imádom a kiadós reggeliket, és az alábbi finomságot egy egyórás, kemény edzés után fogyasztottuk el, amikor amúgy is nagyon jól esik enni-inni. Tudom, hogy mások máshogy vannak ezzel, de én éhgyomorra szeretek edzeni, nem is tudok enni előtte, és nem tűnt fel, hogy ez csökkentené a teljesítőképessségemet. Azok a napok külön ajándéknak számítanak, amikor a férjemmel együtt megyünk az edzőterembe, és ez egy ilyen volt. Egyszer a fiammal is lementem kondizni, de a frász kitört azoknak a súlyoknak a látványától, amiket a feje fölött emelgetett, így erről azóta letettem. Hamarosan sok-sok olcsó cukkini lesz a piacokon, ez tehát egy kiváló nyári reggeli/edéd/vacsora tipp.

Hozzávalók 2 személyre:

6 tojás
1 közepes cukkini, reszelve
1 ek. mandulaliszt
1 ek. makadámdióliszt (ezt nem muszáj, lehet az egész mandula)
3 nagy fej gomba, szeletelve
2-3 gerezd aprított fokhagyma
1 kis csokor vágott petrezselyem
só, bors
zsiradék

A reszelt cukkinit összekeverjük két tojással és a maglisztekkel, sóval, borssal ízesítjük. Négy pogácsát formázunk belőle és tetszőleges zsiradékban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. A serpenyőbe még egy kevés zsírt teszünk, és most a szeletelt gombát pirítjuk meg, a fokhagyma, majd a legvégén a petrezselyem hozzáadásával. Mikor ez is elkészült, akkor a maradék 4 tojásból rántottát sütünk, és két tányérra elosztva tálaljuk.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a cukkinit, főleg a 2. sz.k.-ben található cukkinis pulykaraguban, töltve, grillezve, lepénynek sütve, köretnek ...
    Rokon lélek a főzőtök, ebből a kedvenc köretem:http://abroszra-valo.blogspot.hu/2011/07/paradicsomos-tok.html

    VálaszTörlés
  2. Kedves Elmíra!

    Valószínű én nem vagyok elég ügyes, de nem leltem más lehetőséget arra, hogy kérdést tegyek fel Önnek. Segítségét szeretném kérni. Fontos lenne számomra tudni, hogy a paleo ételek garantáltan gluténmentesek e. Sok helyen ezt hirdetik, de... Akár gondolva itt a gast royal által hirdetett ételekre. Az alapanyagok bevizsgáltak e?
    Egy Lisztérzékeny csoport tagja vagyok és nem szeretnék nem megfelelő információkról tájékoztatni a csoport tagjait. Például nagyon sok ételízesítőben van glutén. Más példa. A zab alapvetően gluténmentes, de a tárolási és feldolgozási körülmények miatt lehet, hogy nem az. Ezekről tudna nekem információt adni. Vagy hogy kihez fordulhatok ezügyben ?

    Szendi Gáborral is váltottam pár sort ez ügyben és ő Önt említette levelében. Ezért bátorkodom Önnek is megírni ezt a pár sort.
    Várom válaszát.
    Üdv Henriett

    VálaszTörlés
  3. Kedves Henriett, kérem, hogy másolja be a levelet és küldje el nekem a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-ra. Ez az e-mail elérhetőségem. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Elmira!

    Nem főúri reggeliként, hanem főúri vacsoraként fogyasztottam:)
    Fantasztikus volt.
    Gasztronómiai megvilágosodás!:)
    Köszönöm a receptet.

    További Jó Egészséget.

    Köszönettel:
    Lacee

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lacee, ennek nagyon örülök! Üdvözlettel, Elmira

    VálaszTörlés