Idén ezzel a tortával kedveskedtem magamnak a születésnapomon. Rögtön kettő készült, hogy a vendégeknek is jusson :-) Nagyon ajánlom melegebb nyári napokra, mert könnyű és finom desszert.
Hozzávalók 1 tortához:
A piskótához:
3 tojás
10 dkg őrölt mandula
2 ek. eritrit
1/2 kk. vaníliaőrlemény
A krémhez:
30 dkg To-tu (készen vett vagy házilag készített paleo túró)
2 dl kókusztej
kb. 8 dkg eritrit
40 dkg eper
1 1/2 ek. zselatinpor
a tetejére vegyes bogyós gyümölcs
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak, a sárgáját kikeverjük az eritrittel és a vaníliával, és felváltva hozzáadjuk a mandulát és a habot. Egy kerek tortaformába simítjuk és megsütjük.
A krémhez botmixerrel kikeverjük a To-tut a kókusztejjel, a turmixolt eperrel, az eritrittel és a kevés vízben feloldott, felmelegített zselatinnal. A kihűlt piskóta alapra öntjük (a tortaformában), és a hűtőszekrényben legalább 2-3 órát dermesztjük. Mikor már kellően megdermedt, késsel óvatosan körben elválasztjuk a forma peremétől, és a tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítjük. Hidegen tálaljuk.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésMilyen a házi paleo túró? Hogyan kell csinálni?
Mekkora a tortaforma?
Köszönöm!
Niki
Kedves Niki, a tortaforma kb. 20-22 cm átmérőjű. Házi készítésű paleo túró recepteket találsz a Paleovital illetve a Cukormentes blogon.
VálaszTörlés