2013. június 27., csütörtök

Görög saláta báránygerinccel

 
A május végi ünnepi vacsoráink egyikén ez volt az előétel, és nagyon ízlett mindenkinek. Ha többet készítünk belőle, akkor könnyű főétel is lehet. A báránygerincet a Vásárcsarnok alagsorában lévő Steak shop nevű hentesnél vettem. A húst lefejtették a csontról, amit azóta őrzök a mélyhűtőben, mert egyszer csodálatos alaplé fog készülni belőle.

Hozzávalók 4 személyre:
1 kígyóuborka, felkockázva
3 nagyobb, érett paradicsom, felkockázva
1 kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve
12 szem fekete és zöld olíva bogyó
10 dkg paleo túró
2 ek. olíva olaj
1 ek. citromlé
só, frissen őrölt bors
40 dkg kicsontozott báránygerinc
2 gerezd zúzott fokhagyma
egy kis csili
rozmaring és kakukkfű
1 ek. zsír

A húst körben bedörzsöljük a fokhagymával, a csilivel, az apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel. Hagyjuk érni legalább két órát.

Az uborkát összekeverjük a paradicsommal, a lilahagymával, és a darabolt olívával. Ha az olíva nagyon sós, akkor nem is kell külön megsózni a salátát. Frissen őrölt borssal ízesítjük. A paleo túrót picit savanyítjuk (összekeverjük egy kevés citromlével).

Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és a húst körben szép pirosra sütjük. Vékonyan felszeleteljük, és a salátát olíva olajjal megöntözzük, és néhány morzsa paleo túróval megszórva, pár szelet báránnyal tálaljuk. Nagyon finom nyári előétel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése