2013. június 12., szerda

"Csülöksaláta" és egyéb finomságok



Végre itt a kinti sütögetés ideje! Hétvégén ilyen finomságok kerültek az asztalra, még mindig a születésnapom jegyében. A fenti képen látható étel elkészítése egy szép nagy füstölt csülök vajpuhára főzésével kezdődik, azután kerül bele a többi alapanyag. Mindenkinél tetszést aratott, jól passzolt hozzá a saláta és az egyéb kiegészítők. A kolbászkákat a már korábban említett szír hentes készítette (Karinthy Frigyes út), isteniek voltak!

Hozzávalók:
1 füstölt csülök
2-3 babérlevél
10 szem bors
2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1/2 zellergumó (lehet apró karfiolrózsákat is beletenni)
1 nagy csokor vágott petrezselyem
Az öntethez:
Paleolaj
mustár
almaecet

A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, leszűrjük és friss vízben puhára főzzük. (A főzővízhez adunk 2-3 babérlevelet, kb. 10 szem borsot, 2 ág kakukkfüvet, és a fokhagymát). Mikor a csülök már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a sárgarépát, és még pár percig főzzük. Kicsontozzuk, bőrét lehántjuk, és a puha húst apró darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a feldarabolt répát és a mini kockákra vágott zellert. Az olajból, ecetből és mustárból könnyű öntetet készítünk és ezzel meglocsoljuk a húst. Belekeverjük a petrezselymet és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése