2012. október 14., vasárnap

Fűszeres csirkemell sült cukkinivel, padlizsánnal és édesköménnyel


Az édeskömény gumója az egyik kedvenc zöldségem, nyersen is, sütve is imádom. Nálunk mindig van a mélyhűtőben egy-két adag csirkemell, mert ezt lehet a leggyorsabban ebéddé, vacsorává változtatni. A kertemben többféle fűszernövény növöget, azokból válogattam ehhez a recepthez: oregánó, sok bazsalikom, friss menta, petrezselyem, és kevés rozmaring volt benne, de bármilyen más zöldfűszernövénnyel készíthető.

2 adaghoz:
40 dkg csirkemell filé, csíkokra vágva
só, bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 púpozott ek. libazsír
1 közepes cukkini
1 kisebb padlizsán
1 fej édeskömény

A cukkinit és a padlizsánt héjastul felkarikázzuk, az édeskömény szárvégeit levágjuk,a gumót kettávgjuk, a torzsáját középről kivágjuk, kidobjuk, és a réteges leveleket hosszúkás csíkokra vágjuk. Az így előkészített zöldségeket az egyik kanál libazsíron, sóval, borssal, fokhagymával együtt megpirítjuk. Egy nagy serpenyőben a legkönnyebb dolgozni. Mikor már félig megpuhultak, hozzáadjuk a csirkét, és többször kevergetve az egészet puhára pároljuk-pirítjuk. Az apróra vágott zöldfűszereket a legvégén hozzáadjuk.


2 megjegyzés:

  1. Kedves Elvíra!Én ma csináltam meg ebédre,és ISTENI lett!Dupla adagból!Alig maradt valami.

    VálaszTörlés