2012. október 23., kedd

Aszalt paradicsomos-vargányás pástétom

Péter Kriszta fotója
 
A múltkori tanfolyamra jelentkezett valaki, aki vegetáriánus, így a csirkepástétom helyett az alábbi receptet készítette el. Szerencsére nagyvonalú volt, és mindenkinek adott belőle kóstolót, mert nagyon-nagyon finom volt! 
3 dkg aszalt paradicsom
2 dkg szárított vargánya
2 dkg reszelt parmezán
1 ek. vágott petrezselyem
1 ek. vágott bazsalikom
5 dkg őrölt mandula
2 ek. olíva olaj
1 tk. dijoni mustár
1 tk. citromlé
A gombát és a paradicsomot minimum 1 órára beáztatjuk, leszűrjük, a levet félretesszük. A paradicsomot apróra vágjuk, az áztatott gombával, a parmezánnal, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, a mandulával, az olíva olajjal, mustárral, citromlévelés és az áztatólének egy részével turmixoljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése