2014. április 28., hétfő

Fűszeres csirke édesburgonyával és zsenge spenóttal


Nagyon szeretem a spenótot, és ilyenkor meg pláne, újhagymával pirítva-párolva. Tökéletes köret sok mindenhez. Próbáljátok ki egy kis kapor hozzáadásával, úgy is különleges. Egyébként pedig só, bors és egy kis vaj, hmm...

Hozzávalók két személyre:
35 dkg csirkemell filé, szeletelve
só, bors
őrölt szerecsendió (én mindig frissen reszelem)
kevés őrölt fahéj
1/2 tk. római kömény
1 ek. kókuszzsír
1 édesburgonya, darabolva
30 dkg leszárazott spenót
1 csomó újhagyma
vaj (vagy egyéb zsiradék)

A kókuszsírt egy nagy serpenyőben felhevítjük a húst és az édesburgonyát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és megpirítjuk. A spenótot és az újhagymát vajon megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük és a csirke mellé tálaljuk. Nálam szinte mindig ott virít valami saláta is, mert nagyon jól esik a főtt étel mellé a nyers, roppanós kiegészítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése