Akik azon szerencsések közé tartoznak, hogy az év utolsó paleo klubján részt vettek, kóstolták Viszt Éva ihletett alkotását, az avokádós tojáskrémet. Na de, Ti, többiek miért maradjatok ki a jóból?! Mindenkinek boldogságos, inspirációval teli Új Évet kívánok!
Hozzávalók:
1 puha avokádó
4 kemény tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál citromlé
kacsazsír
4 kemény tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál citromlé
kacsazsír
fűszerek:
só
gyömbér
szerecsendió
(bors)
petrezselyemlevél
só
gyömbér
szerecsendió
(bors)
petrezselyemlevél
Az avokádót kikaparjuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát
szeleteljük.
Minden hozzávalót – kivéve a kacsazsírt – egy tálba tesszük
és botmixerrel addig keverjük, amíg krémes állagú nem lesz. A zsírból
fokozatosan annyit teszünk bele, hogy jól kenhető masszát kapjunk.
Uborka szeletekre, paleo kenyérre kenve fogyasztható.
Alkalmas töltött tojáshoz is. Díszíthető pl.
kacsatepertővel, olajbogyóval, vagy kaviárral.
Nagyon jól hangzik ez a recept!:) A kacsazsírt mivel tudnám helyettesíteni, ha nem eszem húst? Talán ha kevés olívaolajat teszek bele, az jó lehet?
VálaszTörlésNagyon jól hangzik ez a recept!:) A kacsazsírt mivel tudnám helyettesíteni, ha nem eszem húst? Talán ha kevés olívaolajat teszek bele, az jó lehet?
VálaszTörlésIgen, az olíva olaj jó lehet.
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésNahát, olyan jó receptek vannak, de avokádóhoz én nem jutok.
VálaszTörlésGondolom lehet más zöldséggel kiváltani. talán tök, cukkini...szerinted?
Az állaga miatt könnyen krémesíthető, magas az olajtartalma. Párolt zsenge tököt, cukkinit is lehet hozzá turmixolni.
VálaszTörlésElmira köszi szépen a tippet, ma megcsinálom.
VálaszTörlésKedves Elmira!
VálaszTörlésZseniális ez a krém, imádtuk, nagyon ízlett, köszönöm a receptet :-)
Örülök, hogy ízlett! Éva fantasztikus konyhatündér!
VálaszTörlés