Nagyon vidám kis főzőesten vettem részt ma este. Tizenketten voltunk, és közösen megalkottuk ezt az ínycsiklandozó egytálételt. Volt benne bőven zöldség, hús és mindenféle jó fűszer. Sajt nélkül is készíthető! Az alábbi mennyiségből ennyi ember jóllakott, igaz, előtte még volt egy könnyű karfiol leves, utána meg almás muffin. A felső képen látható a tepsibe rétegezett étel nyersen, a másodikon már a tányéron, némi lilakáposzta salátával tálalva.
1/2 közepes kanadai sütőtök
1 cukkini
1 szál póréhagyma2 zellergumó
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
25 dkg barna csiperke gomba
1kg csirkemell filé
6 tojás
2 dl mandulatejszín
1 dl sűrű kókusztej
10 dkg parmezán jellegű sajt
2 evőkanál libazsír
kurkuma, provance-i fűszerkeverék, só, bors
1.
Meghámoztuk a zöldségeket, és vékony szeletekre vágtuk a sütőtököt, a
cukkinit, a póréhagymát és a gombát. Felaprítottuk a
petrezselymet, daraboltuk a húst és a zellert.
2. A zellert félpuhává főztük, és ezután vágtuk vékony szeletekre, a póréhagymát pedig megfuttattuk egy kis libazsíron.
3.
Kizsírozott tepsibe raktuk le a finomságokat: legalulra tököt, aztán
cukkinit, erre következett a póré, majd a hús, gomba, s végül a
zeller (és még a maradék sütőtök).
4. A mandulatejszínt és a kókusztejet a tojásokkal, kurkumával,
sóval, borssal, provance-i fűszerkeverékkel és petrezselyemmel jól elkevertük, és a rakottra
öntöttük. Közvetlenül ezelőtt elszórva rákerült a libazsír, legvégül
pedig a reszelt sajt is.
5. Egy óra alatt isteni finomra sült (180 fokon).
Lehet, hogy már volt róla szó, kesutejszínt már hallottam, de mandulatejszínt még nem. Ugyanúgy készül ?
VálaszTörlésEz készen kapható termék, 2 dl-es kiszerelésben.
VálaszTörlés