50 dkg sertés-marha vegyes darált hús
1 cukkini és egy fél kanadai sütőtök, hámozva
1 ek. kókuszzsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika vagy egy pici csilipor
1/2 tk. őrölt koriander
1/2 tk. őrölt kurkuma
1/2 tk. őrölt gyömbér
2 csipet őrölt kardamom
2 csipet őrölt fahéj
só és bors, ízlés szerint
1 ek. citromlé
2 dl sűrű kókusztejszín
3 dkg parmezán vagy más, érett sajt
A cukkinit és a sütőtököt szeletekre vágjuk és 180 fokos sütőben megsütjük (minden zsiradék nélkül). Közben apróra vágjuk a hagymát, és a kanál kókuszzsíron szép aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst. Néhányszor kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk az összes fűszert, a citromlevet és a kókusztejszínt. Kb. 15 perc alatt elkészül a szósz. A sült zöldség szeleteket tálra tesszük, nyakon öntjük a szósszal, ráreszelünk egy kevés sajtot és forrón tálaljuk. A képen még egy kis brokkolicsíra is díszíti a tetejét, de zöldpetrezselyemmel vagy koriander zöldjével is megszórhatjuk.
Elmira, próbáld ki ugyanezekkel a fűszerekkel meg a darált hússal, kókusztejjel a "spitskool"-t (ha nincs otthon, akkor kínai kelt), némi répával, valami isteni!! Kb. dupla mennyiségű fűszer, plusz kömény és esetleg "fenegriek"!!
VálaszTörlésJól hangzik, kipróbálom!
VálaszTörlésSzia Elmira, elkészítettük, mennyei lett, kardamom és gyömbér hiányában egy kis szerecsendióval :) köszi a receptet, Kati&Peti
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett, Kati és Peti! Köszi a visszajelzést!
VálaszTörlés