A friss bazsalikom még a nyár hangulatát idézi, én imádom az illatát, ízét. Ezt a könnyű köretet bármilyen sült vagy grillezett hús mellé kínálhatjuk, ebben az esetben egy szép csiga sült kolbász mellé ettük.
2 fej
lilahagyma
3 ek. olíva
olaj
2 fehérrépa
2 sárgarépa
1 sárga héjú
cukkini
1 patisszon
1 piros
színű paprika
2 bogyiszlói
paprika
só, bors
1 csokor friss
bazsalikom
A
lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olajon megfuttatjuk. A répaféléket
meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Néhány percig
kevergetve pirítjuk. A cukkinit és a patisszont felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kettévágjuk, a magjait és az erét kivágjuk, és beletesszük a
keverékbe. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg az
összes zöldség készre nem pirul. A legvégén hozzáadjuk az apróra tépkedett
bazsalikom leveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése