2012. szeptember 30., vasárnap

Bazsalikomos vegyes zöldség sült kolbásszal

 
A friss bazsalikom még a nyár hangulatát idézi, én imádom az illatát, ízét. Ezt a könnyű köretet bármilyen sült vagy grillezett hús mellé kínálhatjuk, ebben az esetben egy szép csiga sült kolbász mellé ettük.
 
2 fej lilahagyma
3 ek. olíva olaj
2 fehérrépa
2 sárgarépa
1 sárga héjú cukkini
1 patisszon
1 piros színű paprika
2 bogyiszlói paprika
só, bors
1 csokor friss bazsalikom
 
A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, és az olajon megfuttatjuk. A répaféléket meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához. Néhány percig kevergetve pirítjuk. A cukkinit és a patisszont felkockázzuk, és ezt is hozzáadjuk. A paprikákat kettévágjuk, a magjait és az erét kivágjuk, és beletesszük a keverékbe. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, és addig pirítjuk, amíg az összes zöldség készre nem pirul. A legvégén hozzáadjuk az apróra tépkedett bazsalikom leveleket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése