1 kígyóuborka
25 dkg sárgarépa
25 dkg brokkoli rózsa (lehet mirelit is)
só, bors
friss petrezselyem
ghí vagy kacsazsír
2 szem retek, vagy egyéb zöldség a díszítéshez
A sárgarépát és a brokkolit külön-külön gőzben megpároljuk. A brokkolinál ügyeljünk arra, hogy élénk zöld színét ne veszítse el teljesen. A zöldségeket külön-külön pürésítjük, mindkettőt ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott, friss petrezselyemmel, és még melegen belekeverünk egy teáskanálnyi ghít. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A "csónakokat" megtöltjük a krémmel, és a tetejére egy-egy szelet retket helyezünk.
A csirkéhez:
2 egész csirkemell filé
2 dl kókusztej
1/2 tk. kurkuma
1/2 tk. koriander
1/2 tk. római kömény
1/2 tk. őrölt gyömbér
só, bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A fűszereket elkeverjük a kókusztejben, sózzuk, borsozzuk és a csirkére öntjük. Minimum 2 órát pácoljuk, majd a lével együtt 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
In cases where you find attractive additional information, comply with a one way links so that you can various other sites. https://imgur.com/a/moFGWSN https://imgur.com/a/pr85Q1l https://imgur.com/a/YD7WfQD https://imgur.com/a/RXIsrU2 https://imgur.com/a/8hlXNGs https://imgur.com/a/U88KD42 https://imgur.com/a/K7e0cX9
VálaszTörlés