Ezt még most gyorsan felteszem, mielőtt végleg elmúlik a nyár. Nagyon ízlett, és tényleg egyszerű. A szalonnától gazdag és különleges, a sok zöldségtől mégis könnyű.
10 dkg kolozsvári szalonna
1 vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 darab szalonna bőrke
kb. 1,5 l víz
4-6 csirke alsócomb
só, bors
petrezselyem
és zellerzöld
2 fehérrépa, karikázva
2 sárgarépa, karikázva
1 kis zellergumó, kockázva
A szalonnát egész apró kockákra vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, és néhány percig fonnyasztjuk. Beletesszük a szalonna bőrkét, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a csirkecombot, néhány szál petrezselyem és zellerzöldet, és a felaprított zöldségeket. Puhára főzzük és tálaljuk.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésMikorra várható az új szakácskönyv megjelenése?
November 15.-re!
VálaszTörlés