2012. augusztus 13., hétfő

Zöldséges csirkecomb filé


A hétvégén barátokkal ettünk Gödöllőn, és erre az alkalomra pompás egytálételt kreáltunk, amit csak össze kellett állítani, és a továbbiakban elkészítette saját magát a sütőben. Ilyenkor a zöldségek ízanyagai a maximumot nyújtják, minden teljesen érett. A kedvenc időszakom a nyárvége, amikor a piacon is sok minden kapható, és bizonyos dolgok kifejezetten olcsók. A zöldségek összetételét persze lehet változtatni, de ez így nagyon finom volt.

1 kg csirke felsőcomb filé
1 púpozott ek. kacsazsír
1-1 sárga és zöld cukkini
1 vékony padlizsán
2-3 sárgarépa
2-3 fehérrépa
20 dkg koktélparadicsom
1 csomó újhagyma
2 gerezd aprított fokhagyma
½ kk. citrombors
1 tk. kakukkfű
só, ízlés szerint

Egy tűzálló tálat kikenünk a kacsazsír felével. A csirke felsőcomb filéket feldaraboljuk, és a tál aljára terítjük, sózzuk, citromborssal, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük. A zöldségeket hasábokra, karikákra, darabokra vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt nem hámozzuk meg, csak daraboljuk, a répaféléket vékonyan meghámozzuk. A koktélparadicsomot kettévágjuk, ha nagyok, ha kicsik, akkor egyben is hagyhatjuk. Az összes zöldséget a húsra halmozzuk, és a tetejére pötyögtetjük a zsír másik felét. Sózzuk, fűszerezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben összesen kb. 70 percig sütjük. Közben nem árt átkavarni, hogy minden egyenletesen süljön. Nagyon finom, igazi nyárvégi egytálétel.

3 megjegyzés:

  1. Na, egy ilyet sütök, amint 30 fok alá megy jövő héten. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Most akkor mi is a helyzet??? Padlizsán, koktélparadicsom. hajrá.

    VálaszTörlés
  3. Autoimmun betegnek nem ajánlottak ezek a zöldségek, különben nyugodtan fogyaszthatók, különösen szezonban, amikor a legérettebbek.

    VálaszTörlés