A hétvégén barátokkal ettünk Gödöllőn, és erre az alkalomra pompás egytálételt kreáltunk, amit csak össze kellett állítani, és a továbbiakban elkészítette saját magát a sütőben. Ilyenkor a zöldségek ízanyagai a maximumot nyújtják, minden teljesen érett. A kedvenc időszakom a nyárvége, amikor a piacon is sok minden kapható, és bizonyos dolgok kifejezetten olcsók. A zöldségek összetételét persze lehet változtatni, de ez így nagyon finom volt.
1 kg csirke
felsőcomb filé
1 púpozott ek.
kacsazsír
1-1 sárga és
zöld cukkini
1 vékony
padlizsán
2-3
sárgarépa
2-3
fehérrépa
20 dkg
koktélparadicsom
1 csomó
újhagyma
2 gerezd aprított
fokhagyma
½ kk.
citrombors
1 tk.
kakukkfű
só, ízlés
szerint
Egy tűzálló
tálat kikenünk a kacsazsír felével. A csirke felsőcomb filéket feldaraboljuk,
és a tál aljára terítjük, sózzuk, citromborssal, kakukkfűvel, fokhagymával
fűszerezzük. A zöldségeket hasábokra, karikákra, darabokra vágjuk. A cukkinit
és a padlizsánt nem hámozzuk meg, csak daraboljuk, a répaféléket vékonyan
meghámozzuk. A koktélparadicsomot kettévágjuk, ha nagyok, ha kicsik, akkor
egyben is hagyhatjuk. Az összes zöldséget a húsra halmozzuk, és a tetejére
pötyögtetjük a zsír másik felét. Sózzuk, fűszerezzük, és 200 fokra
előmelegített sütőben összesen kb. 70 percig sütjük. Közben nem árt átkavarni,
hogy minden egyenletesen süljön. Nagyon finom, igazi nyárvégi egytálétel.
Na, egy ilyet sütök, amint 30 fok alá megy jövő héten. Nagyon guszta!
VálaszTörlésMost akkor mi is a helyzet??? Padlizsán, koktélparadicsom. hajrá.
VálaszTörlésAutoimmun betegnek nem ajánlottak ezek a zöldségek, különben nyugodtan fogyaszthatók, különösen szezonban, amikor a legérettebbek.
VálaszTörlés