Íme a kész mű és a recept:
1. Pirítsuk meg a fűszereket ( csillag
ánizs, szechuani bors, édeskömény)
2. Pirítás után őröljük.
3. Pácoljuk be a húst az őrölt
fűszerekkel és adjunk hozzá sót tetszés szerint.
4. Vágjuk le a spárgánk végeit és pucoljuk meg a
répát majd szeleteljük fel csíkokra.
5. Pirítsuk meg a szezámmagot.
6. Finoman kockázzzunk fel egy fél fej
lila hagymát, egy kis fokhagymát, távolítsuk el a chilliből a magokat es vágjuk
fel apró szeletekre. Hámozzuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre gyömbérünkből
egy kisebb darabot. Ezután távolítsuk el a káposzta törzsét és finoman
szeleteljük fel.
7. A pucolt hagymát, fokhagymát,
gyömbért és chillit tegyük egy serpenyőbe két kanál kacsazsírral és egy evő
kanál xylittel, hogy egy kicsit karamellizálódjanak a zöldségeink. Egy pár perc
kevergetés után adjunk hozzá egy kis sót is.
8. Adjuk hozzá a káposztát és a
szezámmagot, facsarjunk bele egy fél lime-ot, keverjük meg jól, majd hagyjuk
körülbelül 10 percig pirulni.
9. Melegítsük elő a serpenyőt.
10. Egy hangyányi xylittel hintsük meg a
húst és tegyünk a serpenyőbe egy kevés kacsazsírt.
11. Tegyük bele a húst. Amikor szép barna
az egyik oldala, akkor fordítsuk meg és ugyanígy pirítsuk meg a másik oldalát
is. Mindössze 2-3 percig süssük mindkét oldalon, hogy a hús pont átsüljön, de ne
keményedjen meg.
12. Ha elkészült a hús, tegyük fel főni a
spárgát és a répát.
4 szelet sertéskaraj
1 csomag zöld spárga
egy fél lila káposzta
1 lila hagyma
2 cm gyömbér
egy púpos tk. szechuáni bors
2 csillag ánizs
1 kk. kanál édeskömény
3 szárított chilli
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
egy fél lime
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése