A lányom készítette ezt az isteni tortát egy kedves
barátunknak, aki egyben edzőtársunk is. Nagyon szeret sütni-főzni…vajon honnan
örökölte? J
Tíz szeletre lehetett vágni kényelmesen.
Tészta:
15 dkg
gesztenye liszt
1 dkg NoCarb
rostmix
4 dkg
földimandula liszt
10 dkg ghí
5 dkg
eritrit
1 tojás + 1
sárgája
Töltelék:
40 dkg ToTu
2 ek.
kókusztej
½ tk.
vanília őrlemény
1 narancs
leve
A liszteket a ghível, az eritrittel és a tojásokkal gyúrjuk
össze és nyomkodjuk bele egy kerek piteformába, úgy, hogy egy kis pereme is
legyen. Villával szurkáljuk meg és 180 fokon süssük elő 10 percig.
A töltelék összetevőit botmixerrel keverjük össze, és kenjük
a kihűlt tésztaalapra. Letakarva, hűtőszekrényben pihentessük minimum 12 órát.
Tálalás előtt díszítsük fel naranccsal, mandarinnal, mandulával, csokoládéval,
ami tetszik.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésNem 4 dkg a földimandula liszt?
Üdv
Szilágyiné Tünde