2014. május 31., szombat

ToTu krémmel töltött tonhal tekercsek


Nagy örömömre a Capriovus Kft. megjelent a legújabb tojásfehérjéből készült termékével, a ToTu krémmel. Teljesen sima, krémszerű állaga miatt tökéletes alapanyag fűszeres, sós "krémsajt"-hoz, vagy édes pohárkrémekhez, tortákhoz. Egy kis szűk körű vendégségre készülődöm éppen, arra gyártottam ezeket a tekercseket. A változatosság kedvéért most nem füstölt lazac, hanem füstölt tonhal képezi a burkot. Tonhalon és són kívül semmi mást nem tartalmaz, hideg füstöléssel készült. A beszerzési helye sem volt különösebben egzotikus, mert a Tescoban vettem.

4-6 személyre:
10 dkg füstölt tonhal szelet
A krémhez:
10 dkg ToTu krém
1 dkg puha vaj (el is hagyható)
só, frissen őrölt bors
egy kis gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. apróra vágott friss kapor (vagy szárított)

A tonhal szeleteket óvatosan elválasztjuk egymástól. A nagyobb darabokat kettévágjuk és a krémmel megtöltjük, feltekerjük. Tálalásig hideg helyen tartjuk. Ha egy nagyobb büféasztal egyik elemeként tálaljuk, akkor hat személyre is elegendő. Ha ez az egyetlen előétel, akkor négy személyes az adag. Rá lehet ültetni uborka vagy retek szeletekre is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése