2014. március 28., péntek

Szabad tartásos mangalica farm


 
Kb. két hónapja jelentkezett nálam egy hölgy Szentesről, hogy bemutassa családi vállalkozásukat, amelyben hagyományos tartásban lévő mangalicákat nevelnek. Ők maguk bionom paleo életmódot folytatnak, szép sikerekkel az egészségük helyreállítása terén. Nagyon elkötelezettek a minőséggel kapcsolatban. Amit én eddig rendeltem tőlük, mind nagyon finom volt. Az állatok gabonával is táplálkoznak és füvet is legelnek, többnyire kint vannak a szabadban. Az alábbi linkre kattintva olvasható róluk bővebben, termék és árlistával egyetemben.
 

https://db.tt/FjJSE9KT


7 megjegyzés:

  1. Ezek őrületes árak. És nincs is bio mínősítésük.

    VálaszTörlés
  2. Más a grátisz.
    Krisztina

    VálaszTörlés
  3. Az áraik semmivel nem magasabbak, mint bármilyen más, bio vagy minőségi, kistermelői árak. Sajnos ennyibe tud kerülni valami, amire tényleg odafigyelnek, amit nem gyógyszereznek, ami kis tételben készül. Ők 25 km-t utaznak csak azért, hogy a fokhagyma és a paprika is bio legyen, ami az áruba kerül. Magyarországon a bio minőség 4-szer, ötször annyiba is kerülhet, mint a nagyüzemi húsáru. Én inkább eszem sok idényjellegű zöldséget, tojást és kevesebb húst, de az jó legyen. Emlékszem, A Cora egyszer megpróbált árusítani bio csirkét, 4000 Ft fölött volt egy csirke. Hamar le is került a polcról. Hozzászoktattak minket a nyomott árakhoz az élelmiszeriparban, de nagyon nagy árat fizetünk az olcsóságért.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Elmira !
    Ha vette volna a fáradtságot, akkor hasonlított volna árakat, mert pl. a zsír majdnem duplája a Csörsz utcai áraknak.(pedig mint tudjuk, ott sem fog vékonyan a ceruza.) De a kolbász is drágább. Ha veszem még + a szállítási költségeket és a bio minősítési díjakat, akkor ez a vállalkozás a bp-i bio piacokon nem nagyon tudna eladni.
    De a paleo közösségnek sem.
    Nem tudom volt e már vmiféle felmérés azzal kapcsolatban, hogy kik is a p.termékek vásárlói ? Nekem meggyőződésem, hogy anyagilag nem a felső réteg.(iskolázottságban már annál inkább)
    És mégegy: valóban más az, amikor a blogger hetekig ajándékba, vagy min. áron kap reklámozandó árut.
    Ezt ne tévesszük össze semmivel.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Klára!
    Amivel össze tudom hasonlítani az áraikat, az a minden paleo boltban árusított biokolbász, aminek kb. 6600 Ft kilója, és sokan zokszó nélkül megveszik, illetve a nagy kolbászteszt is ad valami indikációt, hogy milyen árak vannak általában. Szerintem középáras kategória ez, figyelembe véve, hogy a mangalica mindig drágább, mint a sima sertés. A biopiacra nem járok, mert nekem nagyon kiesik, és szombat reggel általában nem vagyok Budapesten, de örülök, hogy a májusi Paleország Fesztivál alatt éppen a biopiac is nyitva lesz, úgyhogy körül tudok nézni. Teljes áron vásárolok tőlük, úgy, mint bárki más, eszembe nem jutna elfogadni "promóciós ajándékot", hisz családi kisvállalkozás, ebből élnek. Ha valami ízlik, és jónak tartom, megosztom az információt, mert örülök neki, hogy van és szeretném, ha ezt mások is megtudnák. Ez nem termékért cserébe történik, hanem információ átadás végett.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Elmira!
    A link sajnos nem működik, meg tudná adni esetleg a farm nevét? Kíváncsi lennék a termékekre. Bevallom nekem a Csörsz utcai hentesnél kapható kolbászok nem különösebben ízlenek, csak a sütni valót szoktam ott megvenni, és persze a húst. Jó lenne találni egy száraz kolbász forrást is. Köszönöm! Zsuzsa

    VálaszTörlés
  7. Kedves Zsuzsa! Én meg tudom nyitni a linken keresztül a honlapjukat. Ezen az e-mail címen tudja velük felvenni a kapcsolatot: szentesmangalica@gmail.com

    VálaszTörlés