Nyakig benne vagyok a szakácskönyv írásban, a téma: snackek, party falatkák. Nagyon tetszik, nagyon örülök ennek a feladatnak. Így nyilvánvalóan a gondolataim is a falatkák körül kalandoznak. Ezeket még a karácsonyi vendégeskedésnél tálaltam és nagy sikert arattak!
25
dkg őrölt mandula
7
dkg szezámliszt
2
tojás
10
dkg reszelt grana padano sajt
1
kk. pirospaprika
½ kk. só
3
dkg libazsír
A mandulát, a szezámlisztet, a tojásokat, a parmezánt, a paprikát, a sót
és a libazsírt összegyúrjuk, és vékony lappá kinyújtjuk. Korongokra vágjuk, és 170
fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük (kb. 16 perc).
Avokádó krém
2
nagy avokádó
1-2
gerezd zúzott fokhagyma
egy
pici csili
1
ek. citromlé
1 fél
fej lilahagyma, apróra vágva
só,
frissen őrölt bors
+ pár szelet serranói vagy pármai sonka (vagy fekete erdei)
Az
avokádót botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilit, a
citromlevet, a hagymát, sót és borsot. A kihűlt "sós kekszekre" halmozzuk, egy kevés sonkával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése