2014. február 25., kedd

Sült virsli és zöldségek



Paleo előtti években teljesen leálltam a visrlievéssel, most azonban néha veszem a Hubai félét, amit minden paleo boltban árulnak. A juhbeleset szoktam, finom, ropogós, elég békebeli feeling. Időhiányos estéken nagyon jó szolgálatot tesz, mert hamar vacsora készíthető belőle. A zöldségeket kókuszzsírral megkenem, és forró sütőben sütöm meg. Az alsó képen a mostani kedvencem látható: zellerhasábok és salátahagyma (az a nagy, fehér, ami kevéssé csípős). Receptet szerintem nem is kell írnom ehhez, mert magától értetődik a dolog. A salátára tőkehalmájolajat tettem egy kis citromlével. Tudom, kicsit furi, de finom volt.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!

    A kókuszzsírral való sütéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni valóban igaz hogy akár 40 alkalommal is lehet benne sütni? Mert ha valóban így van arra gondoltam talán érdemes volna fritőzös sütésre is beszerezni több liternyit. Előre is köszönöm a válaszát!

    VálaszTörlés
  2. Én még soha nem használtam a kókuszzsírt kétszer többször, és szinte soha nem sütök semmit bő zsírban, ezért ezt sajnos nem tudom megválaszolni. A hevítés mértéke nyilván számít, ha megég, akkor szerintem ki kell dobni és újat használni a következő alkalommal. A növényi olajnál biztos, hogy magasabb a füstpontja, hőstabilabb.

    VálaszTörlés