2013. december 20., péntek

Mákos pite

 
 
Ajándékba készült ez a finom pite, de pár kockát azért magunknak is megmentettem :-) Ha valaki nem szeretne beiglit tekergetni, jó megoldás lehet, és dióval is el lehet készíteni.
 

tészta:
15 dkg őrölt mandula
5 dkg kókuszliszt
7 dkg eritrit
5 dkg kókuszzsír
5 dkg ghí (persze lehet az egész csak az egyik, vagy akár vaj)
1 tojás

Ezt jól összegyúrni, és egyenletes vékony rétegben belenyomkodni egy kizsírozott tepsibe. (kb. 25x30 cm) Nyújtani, ide-oda emelgetni nem lehet, ne pánikolj, ha töredezik, gyurmázd bele a tepsibe! Megsült állapotban gyönyörűen egyben marad.

mákréteg:
40 dkg darált mák
3 ek. xukor zéró 4x
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
1 csapott tk. őrölt fahéj
1,5 dl víz
10 dkg kókuszzsír
1 nagy reszelt alma

Az egészet feltenni főzni, kevergetni, hogy az édesítő és a zsír beleolvadjon a masszába. A tészta tetejére simítani és 180 fokon kb. 25-30 percig sütni. Hagyni kihűlni. Nagyon szépen szeletelhető.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmíra!
    Az őrölt mandula lehet héjas is? Véletlenül túl sokat vásároltam belőle, szuper lenne, ha erre felhasználhatnám. :)
    Ágnes

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ágnes, ha elég finomra tudja darálni, akkor lehet héjas, igen.

    VálaszTörlés