Férjem születésnapjára sütöttem ezt a tortát, aminek a receptje teljesen ad hoc született és várakozáson felül finom lett. Egy kicsike formában sütöttem (az átmérője kb. 17 cm és csatos!), mégis lett belőle bőven 8-10 korrekt adag. Az ősz ízei köszönnek vissza benne, és napok múltán is kiválóan megtartja élvezeti értékét.
Hozzávalók a fenti mérethez:
3 tojás
4 dkg eritrit
½ tk. őrölt fahéj
fél citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
10 dkg magozott, aprított datolya
15 dkg aprított szilva
6 dkg paleo csokoládé
2 nagy ek. cocomas kókusztejszín
dióbél a díszítéshez
17-18 cm átmérőjű csatos tortaforma
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük az eritrittel, a fahéjjal, a citromhéjjal. A fehérjét felverjük kemény habnak. Felváltva, kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a darált diót és a fehérjehabot, mindvégig vigyázva, hogy a tészta könnyűsége megmaradjon. Végül belekeverjük a datolyát és a szilvát, és a kizsírozott, sütőpapírral kibélelt formába öntjük. Kb. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A csokoládét a kókusztejszínnel megolvasztjuk, a kész torta tetejére kenjük és dióbéllel díszítjük. Hűvös helyen nagyon jól eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése