24 dkg puha zsiradék (én ghít és kókuszzsírt vegyesen használtam)
3 dl kókusztej (nálam volt egy kis maradék kesutejszín, ahhoz adtam még kókusztejet)
6 tojás
25 dkg eritrit
10 dkg natúr kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
½ kk. vanília őrlemény
pár csepp rumaroma
17 dkg mandulaliszt
13 dkg gesztenyeliszt
A zsiradékot elektromos kézi habverővel kikeverjük a kókusztejjel, a tojásokkal és az eritrittel. Hozzáadjuk a kakaót, a fahéjat, a vaníliát és a rumaromát, ezt is alaposan elkeverjük benne. Most következik a mandula és a gesztenyeliszt. Először kanállal elkeverjük, majd újra a habverővel. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát. Szépen elsimítjuk a tetejét és 170 fokon addig sütjük, amíg már egybefüggő kérge van a tetején, de a belseje még enyhén lágy. Kb. 25 perc? Kihűtjük, és kockákra vágva tálaljuk. A kisebb, kerek formában készült adag tetejére még szórtam egy kevés hámozott, szeletelt mandulát is sütés előtt. Az itthoni felhasználásra került, a nagy tepsi meg ment a klubba.
Jól néz ki biztos finom lehet,meg egyszerű is. Megsütöm én is,de nem kell bele se sz.b.b. se sütőpor?
VálaszTörlésJaj, Zsuzsa, képzeld, nem emlékszem! Nem árt neki, ha teszel bele!
VálaszTörlésMost csinálok magamnak :) Piacra járok vásárolni ahol 6 fontért mindent meg tudok venni hozzá!
VálaszTörlésA ghee saját készítésű? vagy honnan lett beszerezve? :)
VálaszTörlés