2012. március 11., vasárnap

Kókusztejes csirke


Nagyon készülök, mert megyek a lányomhoz látogatóba pár napra Londonba. Mivel az elmúlt hetekben túl sokat dolgoztam és jól kifáradtam, most megvan a böjtje, mert kapirgál a torkom, és gyengécske vagyok. Na, de nem szeretném a jövő hetet ezzel tölteni, ezért a tetemes mennyiségű D és C-vitamin bevétele mellett az ételeket, italokat is az immunerősítés szempontja szerint válogatom. (A ma reggeli koktélom a Harry Potterben is megállta volna a helyét, le is fényképeztem, valamelyik nap majd felteszem nektek.) A szervezetem súgta ezt a ma esti thai stílusú egytálételt is. A fokhagyma, a gyömbér és a csili keveréke kiváló baktériumölő, fertőtlenítő, immunerősítő. Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom! Átmelegít, felvidít, és gyógyít. Csütörtök estig most nem lesz új poszt, de biztosan hozok magammal valami érdekeset Londonból.
2 nagy adaghoz:
3 ek. Olajessimo
1 nagy csomó újhagyma, vékonyan felkarikázva
1 ek. aprított korianderzöld
1 ek. aprított thai bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér apróra vágva
1 kis piros csili, kimagozva, apróra vágva
2 fél csirkemell filé
2 darabolt cukkini
½ felkockázott kaliforniai paprika
1 tk. reszelt zöldcitrom héj és pár csepp lé
kb. 1,5 dl kókusztej

Az olajon megfuttatjuk az újhagymát, a korianderzöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a gyömbért és a csilit. Hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, a cukkinit, a kaliforniai paprikát és együtt pirítjuk pár percig. Ráöntjük a kókusztejet, beletesszük a reszelt zöldcitrom héjat és pár csepp levet. Fedő alatt tíz percig főzzük, majd levesszük a fedőt és pár percig még kevergetve főzzük az ételt. Jó csípős, igazi tél végi immunerősítő!


2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira,

    a zöld fűszereket úgymint korianderzöld, vagy bazsalikom és társai nem gyilkoljuk meg 10-15 perces főzéssel. Hiszen így ...t sem ér az egész...

    VálaszTörlés
  2. Csillám, akkor tedd hozzá őket a végén!

    VálaszTörlés