2012. március 1., csütörtök

Paleo hétvége Bükfürdőn




A fenti képeken a süteményes pult diós és mákos sütikkel, piskóta tekerccsel és friss gyümölccsel, sült kacsamell párolt almával, zöldséges burgerek és sült lazac láthatók.

Ígértem, hogy részletesen beszámolok a nagysikerű bükfürdői paleo hétvégéről. Nem mintha annyit járnék szállodába, hogy már unásig ismerem az általános körülményeket, de az biztos, hogy a vendéglátásra elég háklis vagyok. Érzékeny csápokkal detektálom, ha a hozzáállásban, hangnemben, szolgálatkészségben bármi is hibádzik. Ezen a hétvégén a szálloda részéről mindenki a maximumot nyújtotta. Strén Tibor éttermi vezetőt és Zsoldos Antal konyhafőnököt komoly kihívás elé állította a paleolit menük elkészítése. Azt kell mondjam, hogy ennek a kihívásnak csillagos ötösre megfeleltek. A legapróbb részletekig minden stimmelt, és pazar ételválaszték volt. Azok az apróságok, amik engem különösen meghatottak, nem is a feltálalt ételek széles választékában keresendők. Azokra az extra kis részletekre gondolok, amiktől 100%-ban komolyan vettnek és a szó legszebb értelmében jól kiszolgáltnak érezhettük magunkat: a reggelinél három kancsóban sorakozott a kókusz- a mandula- és a kesutej. A cukortartóban xylit csücsült, a drinkbárban is, arra az esetre, ha valaki odatévedne kávézni... Rengeteg friss zöldség és gyümölcs volt minden étkezéshez, filézve, előkészítve, szeletelve, salátában. A reggelihez a friss "lekvárokat" minimális melegítéssel, egy perc alatt főzte a séf. A kenyereket és a süteményeket a Paleohammtól rendelték, hogy a már jól bejáratott cég garantálja a minőséget. A Paleocentrum hagyományos eljárással, minden adalékanyag nélkül készült húsipari termékei sorakoztak a reggeli büféasztalon. Minden lehető ízlés és étvágy megtalálta a számára ideális étkezést. És soha, semmiről nem kellett megkérdezni, hogy ugye ez paleo? Szóval maga volt a földi paradicsom ez a hétvége. A fizikai táplálékon túl bőséges szellemi táplálékot is magunkhoz vehettünk, Szendi Gábor előadása, a saját főzőtanfolyam/termékbemutatóm, és Dr. Tóth Csaba konzultációi formájában. Sok gyerek, fiatal család is résztvett, ami külön öröm volt nekünk. Élőben megtekinthettünk néhány paleo étrenden nevelkedő, igen szép és egészséges gyermeket :-) A szálloda kiváló wellness részlege is élvezetes és egészséges kikapcsolódást, sportolást biztosított. Igazi feltöltődés, kényeztetés, okulás, új ismeretségek, barátságok születése volt ez a hétvége. Millió köszönet Katz Péternek, a szálloda igazgatójának, aki személyes jelenlétével gazdagította az esemény fényét, valamint Mészáros Mariannának, a fenti fotók készítőjének, aki a hétvége létrejöttében a háttérből instrumentális volt. Őszintén remélem, hogy még sok ilyen rendezvényen vehetünk részt a jövőben!

2 megjegyzés:

  1. Kérdésem lenne hogy itt bármikor tudnak paleo ételt felszolgálni, vagy jelezni kell előre, hogy ilyet szeretnénk? Csak nagyobb rendezvényeken van paleo menü, vagy ha egy család hétvégére elmegy kikapcsolódni, akkor is (akár kérésre) készítenek paleo menüt?

    VálaszTörlés
  2. A szálloda örömmel áll a paleós vendégek rendelkezésére. Előzetes egyeztetés után minden további nélkül tudnak paleo ételeket biztosítani. Foglaláskor jelezni kell az igényt.

    VálaszTörlés