Az öntethez nagyon jól használható bármilyen fagyasztott bogyós gyümölcs, málna vagy vegyes erdei keverék. A klasszikus kakaós kókuszkocka egy szuper retro sütemény, amit fehéren is el lehet készíteni, narancshéjjal, vaníliával ízesítve a piskótát.
A
tésztához:
6 tojás
6 dkg eritrit
1/2 tk. sütőpor
6 dkg átszitált finom őrlésű kókuszliszt
5 csepp narancsolaj vagy 1 bionarancs reszelt héja
A
bevonathoz:
2 dl kókusztej
5 dkg eritrit
10 dkg kókuszzsír
vanília őrlemény vagy kivonat, ízlés szerint
kb. 15 dkg kókuszreszelék
A gyümölcsszószhoz:
50 dkg fagyasztott eper, málna vagy vegyes bogyós gyümölcs
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük az eritrittel, és a fehérjehabbal felváltva, kanalanként belekeverjük a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd beleforgatjuk a narancshéjat. Egy négyzet vagy téglalap alakú sütőformába öntjük és 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. A bevonathoz felmelegítjük a kókusztejet, felolvasztjuk benne az eritritet és a kókuszzsírt, vaníliával ízesítjük. A kész piskótát kockákra vágjuk, belemártogatjuk a bevonóba, megforgatjuk a kókuszreszelékben, és rácson kihűtve, a gyümölcs szósszal tálaljuk. (Ha nagyon magos a gyümölcs, akkor én sűrű szitán átpasszírozom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése