Megjelent az Immunerősítő ételek 2. című szakácskönyvem. A tőlem megszokott módon rengeteg változatos zöldség recept van benne, meg persze minden egyéb is, de a zöldségek kreatív felhasználása mindig a kedvenc kategóriám volt a főzésnél. Ezt a tészta nélküli pizzát gyerekeknek is lehet kínálni, az édesburgonyás alap nagyon jól harmonizál ezekkel a feltétekkel.
4 személyre:
1 kg édesburgonya, párolva
só, bors
1 mk. oregánó
2 tojás
12 dkg manióka liszt (Yungas Pro márka szuper minőség!)
10 ek. pizza szósz (házilag is lehet készíteni, de üveges is jó)
2 kisebb paradicsom, karikázva
1 kis cukkini, vékonyan karikázva
1 lilahagyma, vékonyan karikázva
pár szem olajbogyó
friss bazsalikom levelek
olíva olaj
A párolt édesburgonyát összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, oregánót, a tojásokat és a
lisztet. Két lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, kiolajozzuk és a masszát kettéosztva két 25
cm átmérőjű kerek lapot formázunk belőle. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük
őket. Közben előkészítjük a feltéteket. A lepényeket megkenjük a pizza szósszal, a tetejükre
terítjük a hagyma, cukkini és paradicsom szeleteket, és a darabolt olajbogyót. Megsózzuk,
pici olíva olajjal meglocsoljuk és kb. 12 percre visszatesszük a sütőbe. Friss bazsalikommal megszórva
tálaljuk.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Kérdezném, hogy manióka liszt helyett mi lehet még jó, mert van kb 8 féle lisztem, de manióka pont nincs.
Köszönöm