Igazi kánikulai finomság, aminek az elkészítése csak pár percet vesz igénybe. Utána már csak be kell tenni a mélyhűtőbe és hagyni megfagyni. Gyerekeknek, felnőtteknek is nagyon jó nyári nyalánkság opció. A gyümölcsöket a saját ízlésetek szerint válogathatjátok hozzá. A "tej" vagy "tejszín" lehet mandula, kókusz, kesu, ami tetszik. Növényi joghurt is lehet az alap, ami szerencsére már készen is kapható. Az All in termékek például nagyon finomak.
Hozzávalók 8 darabhoz:
kb. 300 g kókuszjoghurt vagy növényi tej/tejszín, vagy krémsajt
20 dkg hámozott őszibarack húsa, kockázva (a képen ananász van, azzal is finom, de most kezdődik a barack szezon)
1 ek. glicin + 1 ek. méz (ha kevésbé édesen szeretitek, akkor a méz el is hagyható)
1 ek. puha kókuszzsír
A fenti összetevőket simára turmixoljuk. Hozzáadunk pár szem valamilyen aprított bogyós gyümölcsöt, betöltjük a jégrém formákba és másfél órát fagyasztjuk. Beledugdossuk a pálcákat, és hagyjuk teljesen kidermedni őket. (Ribizlivel, áfonyával, vagy akár cseresznyével is nagyon finom.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése