2021. május 28., péntek

Töltött gomba

A portobello gomba kalapja nagyobb, mint a sima csiperkéé, nagyon jól lehet tölteni. A férjem nagy gombaimádó és szereti a hús nélküli, zöldséges kajákat, szóval ez pont neki való vacsora volt. Én se bántam :-)) Nagyon finom volt! Ettünk hozzá egy jó kis salátát mustáros öntettel. Nálam került még a töltelékbe egy kis maradék sütőtök is, de azt nyugodtan ki lehet hagyni, mert ilyenkor már nincs szezonja. Az a jó az ilyen receptekben, hogy rugalmasan lehet változtatni a töltelék összetételét.

Hozzávalók:

1 tálca portobello gomba (itt 7 darab)

3 szál újhagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, aprítva

olíva olaj

1 sárgarépa, reszelve

1 kis zellergumó, reszelve

1-2 kápia paprika, darabolva

bazsalikom

só, bors

1 tojás

3 szelet Violife vegán sajt, aprítva (vagy hosszan érlelt reszelt sajt)


 Az újhagymát és a fokhagymát megfuttatjuk az olajon. A gombák szárait letördeljük, felaprítjuk és azt is hozzáadjuk a serpenyőhöz, a reszelt répával és zellergumóval egyetemben. Kevergetve pirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Belekeverünk egy tojást és a sajtot. A gomba kalapokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket és köré/közé dugdossuk a kápia kockákat, hogy együtt süljenek meg. 180-190 fokos sütőben kb. fél órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése