A portobello gomba kalapja nagyobb, mint a sima csiperkéé, nagyon jól lehet tölteni. A férjem nagy gombaimádó és szereti a hús nélküli, zöldséges kajákat, szóval ez pont neki való vacsora volt. Én se bántam :-)) Nagyon finom volt! Ettünk hozzá egy jó kis salátát mustáros öntettel. Nálam került még a töltelékbe egy kis maradék sütőtök is, de azt nyugodtan ki lehet hagyni, mert ilyenkor már nincs szezonja. Az a jó az ilyen receptekben, hogy rugalmasan lehet változtatni a töltelék összetételét.
Hozzávalók:1 tálca portobello gomba (itt 7 darab)
3 szál újhagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
olíva olaj
1 sárgarépa, reszelve
1 kis zellergumó, reszelve
1-2 kápia paprika, darabolva
bazsalikom
só, bors
1 tojás
3 szelet Violife vegán sajt, aprítva (vagy hosszan érlelt reszelt sajt)
Az újhagymát és a fokhagymát megfuttatjuk az olajon. A gombák szárait letördeljük, felaprítjuk és azt is hozzáadjuk a serpenyőhöz, a reszelt répával és zellergumóval egyetemben. Kevergetve pirítjuk, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Belekeverünk egy tojást és a sajtot. A gomba kalapokat egy kiolajozott tepsibe tesszük, belekanalazzuk a tölteléket és köré/közé dugdossuk a kápia kockákat, hogy együtt süljenek meg. 180-190 fokos sütőben kb. fél órát sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése