2021. május 11., kedd

Spenótos quiche



A quiche egy francia sós pite, amit sokféle töltelékkel lehet készíteni, hússal, hallal, baconnel, illetve mindenféle zöldséggel. A minap vettem egy új kivehető aljú tortaformát, azt avattam fel vele. Az átmérője 20 cm. Kettőnknek két étkezésre bőven elég volt egy ekkora pite, mivel nagyon laktató. Tehát mondhatjuk, hogy ez egy négyszemélyes adag. Próbáljátok ki zsenge tavaszi zöldségekkel, például zöldspárgával.

A tésztához:

18 dkg liszt (manióka és édesburgonyaliszt keveréke)

10 dkg vaj vagy valamilyen zsír (nálam vaj)

1 tojás

1 mk. só

1 ek. hideg víz

A töltelékhez:

1 kisebb cukkini, vékonyan karikázva

4 szál újhagyma, karikázva

25 dkg spenótlevél, párolva

1/2 kápia paprika, szeletelve

2 kis tonhal konzerv, leszűrve

3 tojás

2 dl kókusz és rizstejszín keveréke (vagy kesutejszín)

só, bors

5 dkg parmezán, reszelve (vagy vegán sajt)

A tésztához mindent összegyúrunk, a formába belenyomkodjuk, úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk az alját és 190 fokos sütőben üresen elősütjük kb. 25 percig. A töltelékhez a zöldségeket és a tonhalat rétegesen beletesszük a tésztakosárba. A tojásokat felverjük a tejszínnel, sóval és borssal, egyenletesen a zöldségekre locsoljuk, megszórjuk a sajttal és visszatesszük a sütőbe. A hőmérsékletet kb. 175 fokra mérsékelve fél óra alatt megsül. Langyosan vagy hidegen is nagyon finom!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése