2020. november 28., szombat

Zöldséges csirkeragu







A fenti kép az új szakácskönyvemből való, ami nemrég jelent meg a Jaffa kiadónál Immunerősítő ételek címmel. Ma este is zöldséges csirkeragut főztem, a szezonnak megfelelően téli zöldségekkel. Isteni finom volt, most ennek írom le nektek a receptjét. Mondhatjuk úgy is, hogy egy szuper gyorsételről van szó, mert mindössze fél óra alatt elkészült. A tarlórépa egy nagyon klassz gyökérzöldség, én a Zsámboki biokertészettől rendelem (lásd a képen). A kaffir lime levelet a thai és egyéb Dél-Kelet ázsiai konyhák gyakran használják. Ezek a fényes, bőrszerű levelek csodálatosan aromásak, nem lehet betelni az illatukkal-ízükkel. Nagyon érdemes a mélyhűtőben tartani belőlük egy készletet. Leveseket, ragukat prímán fel lehet dobni velük. 

Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg csirkemell filé, kockázva

2 ek. kókuszzsír

1 kis zellergumó, hámozva, kockázva

3 sárgarépa, hámozva, karikázva

1 db fehér édesburgonya (vagy 2 tarlórépa, vagy karalábé), hámozva, kockázva

4 db kaffir lime levél (egzotikusfuszerek.hu-ról rendelhető, országosan bárhol)

1 csokor friss korianderzöld, aprítva (vagy petrezselyem)

A kókuszzsírt felhevítjük, beletesszük a csirkekockákat és a zöldségeket. Megsózzuk, hozzáadjuk a lime leveleket, néhány percig kevergetve átpirítjuk. Lefedjük, puhára pároljuk. Tálalás előtt 1-2 perccel belekeverjük a korianderzöldet is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése