8 kis szelet csirkemell filé, vékonyra klopfolva
só, bors
5 dkg ghí, vaj vagy kókuszzsír
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 ek. friss oregánó
1 ek. friss bazsalikom
25 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
1 csokor petrezselyem, aprítva
só, frissen őrölt bors
A körethez:
50 dkg zöldspárga
2 db kisebb édesburgonya
só
1 ek. kókuszzsír
A csirkemell filéket sóval és borssal fűszerezzük. A ghí felén megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a vágott oregánót és
bazsalikomot, és a paradicsom héjától, levétől és magjaitól megszabadított, egészen
apróra vagdalt húsát. (A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, így könnyen
lehámozhatjuk őket). Hozzáadjuk a petrezselymet, kevés sót és a csirkemell
filéket bekenjük vele. Feltekerjük, és a maradék zsiradékon a roládokat serpenyőben
minden oldalon szépen megpirítjuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Felszeletelés előtt pihenjenek legalább öt percig.
A spárga szárvégeit letördeljük, eldobjuk és a
hosszabbik, fejes részt vízgőzben pár percig pároljuk. Az édesburgonyát
vékonyan felszeleteljük, és egy kis kókuszsírral, sóval, sütőben vagy serpenyőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése