A töltött tojást soha nem
tudom megunni, bármilyen hagyományos vagy újszerű töltelékkel szeretem. Itt a
Remoulade mártás különleges ízeivel társul, és ez nagyon jót tesz
neki. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
8 db kemény tojás
2,5 dl házi majonéz (én mostanában folyékony kókuszolajjal csinálom)
1 ek. dijoni mustár
2 ek. reszelt friss, torma
1 kis fej lilahagyma, apróra vágva
2 ek. kapri bogyó, apróra vágva
3 db csemege uborka, apróra vágva (lehet kapni
steviával édesítettet)
1 kis csokor snidling, apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva
1 ág friss tárkony levelei, apróra vágva
só, fehérbors
A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk,
sárgájukat kivájjuk, tálba tesszük. A majonézt összekeverjük az összes többi
hozzávalóval. A mártásból néhány kanálnyit hozzáadunk a tojások sárgájához,
amelyeket így könnyebb lesz összetörni, krémesíteni. A keveréket visszatöltjük
a fél kivájt tojások fehérjébe, és a maradék mártással meglocsoljuk.
Kapribogyóval, zöld fűszerrel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése