2020. április 28., kedd

Töltött tojás Remoulade mártással




A töltött tojást soha nem tudom megunni, bármilyen hagyományos vagy újszerű töltelékkel szeretem. Itt a Remoulade mártás különleges ízeivel társul, és ez nagyon jót tesz neki. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:
8 db kemény tojás
2,5 dl házi majonéz (én mostanában folyékony kókuszolajjal csinálom)
1 ek. dijoni mustár
2 ek. reszelt friss, torma
1 kis fej lilahagyma, apróra vágva
2 ek. kapri bogyó, apróra vágva
3 db csemege uborka, apróra vágva (lehet kapni steviával édesítettet)
1 kis csokor snidling, apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva
1 ág friss tárkony levelei, apróra vágva
só, fehérbors

A keményre főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat kivájjuk, tálba tesszük. A majonézt összekeverjük az összes többi hozzávalóval. A mártásból néhány kanálnyit hozzáadunk a tojások sárgájához, amelyeket így könnyebb lesz összetörni, krémesíteni. A keveréket visszatöltjük a fél kivájt tojások fehérjébe, és a maradék mártással meglocsoljuk. Kapribogyóval, zöld fűszerrel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése