2020. április 12., vasárnap

Tárkonyos tavaszi leves sonkával





Imádom a húsvéti sonkát! És azt is nagyon szeretem, hogy ilyenkor mindig van maradék, amiből még napokig lehet különféle finomságokat készíteni. Töltött tojásba is szoktam aprítani, sonkás tésztát is lehet csinálni vagy egyszerűen csak reggelire eszegetni belőle hidegen. Rántottához adva sem utolsó. A füstölt sonka főzőlevét is feltétlenül érdemes eltenni, mert jelentős íztöbbletet biztosít például egy ilyen levesnek vagy akár egy savanyú káposztás ételnek.  

1 ek. zsír
2 sárgarépa, hámozva, felkarikázva
2 fehérrépa, hámozva, felkarikázva
1 tk. sáfrányos szeklice
1 csokor friss, vágott petrezselyem
2 ág friss tárkony levelei
25 dkg csíkokra vágott füstölt sonka
1 ek. To-tu krém extra vagy 2 ek. sűrű kókusztejszín
pár csepp citromlé

A zsíron megpirítjuk a feldarabolt répákat, hozzáadjuk a sáfrányos szeklicét és felöntjük annyi sonka főzőlével, hogy ellepje. (Ha a lé nagyon sós, akkor vízzel hígítjuk.) A zöldségeket puhára főzzük, a leveshez hozzáadjuk a tárkonyt, a petrezselymet, a sonkát, és a citromlével simára kevert To-tu krém extrát vagy kókusztejszínt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése