Imádom a húsvéti sonkát! És azt is nagyon szeretem, hogy ilyenkor mindig van maradék, amiből még napokig lehet különféle finomságokat készíteni. Töltött tojásba is szoktam aprítani, sonkás tésztát is lehet csinálni vagy egyszerűen csak reggelire eszegetni belőle hidegen. Rántottához adva sem utolsó. A füstölt sonka főzőlevét is feltétlenül
érdemes eltenni, mert jelentős íztöbbletet biztosít például egy ilyen levesnek
vagy akár egy savanyú káposztás ételnek.
1 ek. zsír
2 sárgarépa, hámozva, felkarikázva
2 fehérrépa, hámozva, felkarikázva
1 tk. sáfrányos szeklice
1 csokor friss, vágott petrezselyem
2 ág friss tárkony levelei
25 dkg csíkokra vágott füstölt sonka
1 ek. To-tu krém extra vagy 2 ek. sűrű kókusztejszín
pár csepp citromlé
A zsíron megpirítjuk a feldarabolt répákat,
hozzáadjuk a sáfrányos szeklicét és felöntjük annyi sonka főzőlével, hogy
ellepje. (Ha a lé nagyon sós, akkor vízzel hígítjuk.) A zöldségeket puhára
főzzük, a leveshez hozzáadjuk a tárkonyt, a petrezselymet, a sonkát, és a
citromlével simára kevert To-tu krém extrát vagy kókusztejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése