2019. október 12., szombat

Rozé kacsamell hokkaido tökkel és egyéb finomságokkal



Pompás ebédet ettünk, amit Müller Ildi csodálatos lakto-fermentált zöldségei közül a répa-zeller kombinációval nyitottunk, majd rátértünk az omlós kacsamellre az isteni zöldségekkel. Hú, de mennyire szeretem a kacsát! Meg a zöldségeket :-) Fél órán belül elkészült ez a fejedelmi ebéd.

Hozzávalók 2 személyre:
pici zsiradék
2 kisebb bőrös pecsenye kacsamell
só, bors
A körethez:
kókuszzsír
1 fél póréhagyma, karikázva
25 dkg barna csiperke gomba, szeletelve
25 dkg zsenge spenótlevél (legjobb az ún. bébi spenót)
1 nagy szelet sült hokkaido tök (ez tegnapi maradék volt), felkockázva

A kacsamelleket besózzuk és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben egy egész kevés zsiradékot hevítünk és a melleket bőrös felükkel lefelé sütni kezdjük. Mikor már jó sok zsírt kieresztett, akkor a zsír nagy részét leöntjük és a húsos felüket is sütjük kb. 7 percig. Hagyjuk őket pihenni pár percig, majd keresztben felszeleteljük. Ha vastagok a mellek, akkor hosszabb idő kell nekik, illetve egyéni dolog, hogy ki, mennyire véresen vagy jól átsülten szereti. Ha idegenkedünk a véres hústól, akkor a felszeletelt darabokat utólag még röviden át lehet sütni.

A körethez egy nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, hozzáadjuk a pórét és a gombát és pár percig kevergetve pirítjuk. Ezután megy bele a spenót és a sült tök. A hokkaido tököt japán sütőtök néven is árulják. Az íze kicsit "gesztenyésebb", mint a magyar vagy a kanadai (körte formájú) töknek, és gyakran kevésbé is édes, de nagyon-nagyon finom! A héja vékony, nem kell hámozni, azzal együtt fogyasztható. A spenótnak elég pér perc, csak ameddig kicsit megfonnyad. Én csak sóval ízesítettem, mert a zöldségek íze önmagukban is isteni volt.

1 megjegyzés:

  1. Mindegyik hozzávalót kedvelem, ki fogom próbálni! Örülök az ötletnek, köszönöm.

    VálaszTörlés