Egy igazi jó kis nyári recept, tele ízekkel és finom zöldségekkel! Szívből ajánlom, hogy készítsétek el! Mi nagyon szeretjük :-)
4 személyre:
30-30 dkg sárgarépa és cukkini, hasábokra vágva
20-20 dkg fehérrépa és kápia paprika, hasábokra, illetve csíkokra vágva
20 dkg bacon
Az aiolihoz:
2,5 dl házi majonéz (én mostanában folyékony kókuszzsírral készítem)
1 biocitrom
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 tk. mustár
1 ek. aprított petrezselyem zöld
A tálaláshoz:
kb. 10 dkg vegyes zöldsaláta
A zöldséghasábokat, csíkokat vegyesen összefogjuk és egy-egy adagot beletekerünk egy fél bacon szeletbe. Egy nagy, lapos tesire tesszük a kis csomagokat és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A mártáshoz a majonézbe belekeverjük a citrom reszelt héját és levét, a fokhagymát, a mustárt és a petrezselymet. A baconös zöldségeket a salátán tálaljuk, a mártást mellé adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése