2019. június 30., vasárnap

Sült lilahagyma saláta


Szerény receptnek tűnhet, de ha kipróbáljátok, meg fogtok lepődni, hogy mennyire isteni. Grillszezon van, és ez a saláta nagyon jó körete lehet a jóféle kolbászkáknak, húsoknak.


A sült lila hagyma igazi csemege a kevesebb édes ízhez szokott paleósok számára, hiszen önmagában is finom karamelles, édeskés zöldség.

Hozzávalók 4 személyre:
6 fej lilahagyma
2-3 ek. extra szűz olíva olaj
15 dkg vegyes saláta levél (mizuna, tölgyfasaláta, rukkola, jégsaláta, bármi, amit szeretünk)
Az öntethez:
2 ek. extra szűz olíva olaj
1 ek. borecet (vagy balzsamecet)
2 gerezd fokhagyma, áttörve
1 ek. mustár
1 ek. víz
só, bors
1 pici friss csili, aprítva vagy egy csipet por 

A hagymákat meghámozzuk és keresztben vastag szeletekre vágjuk. Egy tepsin egymás mellé tesszük, meghintjük az olajjal, sóval és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35 perc). A salátaleveleket egy szép tálon elrendezzük, a tetejére tesszük a sült hagymát és az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése