A sült lila hagyma igazi csemege a kevesebb édes ízhez
szokott paleósok számára, hiszen önmagában is finom karamelles, édeskés
zöldség.
Hozzávalók 4 személyre:
6 fej lilahagyma
2-3 ek. extra szűz olíva olaj
só
15 dkg vegyes saláta levél (mizuna, tölgyfasaláta, rukkola,
jégsaláta, bármi, amit szeretünk)
Az öntethez:
2 ek. extra szűz olíva olaj
1 ek. borecet (vagy balzsamecet)
2 gerezd fokhagyma, áttörve
1 ek. mustár
1 ek. víz
só, bors
1 pici friss csili, aprítva vagy egy csipet por
A hagymákat meghámozzuk és keresztben vastag
szeletekre vágjuk. Egy tepsin egymás mellé tesszük, meghintjük az olajjal,
sóval és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 35 perc). A
salátaleveleket egy szép tálon elrendezzük, a tetejére tesszük a sült hagymát
és az öntettel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése