2019. július 14., vasárnap

Zöldséges-petrezselymes csirkeragu


Nagyon kedvelem ezeket az egytálételeket, mert nem kell hozzá külön köretet készíteni, könnyű, de mégis laktató. Én imádom a petrezselymet, de persze sok más zöld fűszerrel is lehet ízesíteni. A lényeg, hogy ezeket csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a zamatuk a lehető legjobban érvényesüljön.

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg darált csirkecomb
1-2 ek. kókuszzsír
1 csokor újhagyma, aprítva
1/2 fej karfiol, apróra vágva
2 közepes sárgarépa, aprítva
1 cukkini vagy zsenge kis főzőtök, kockázva
1/2 közepes édesburgonya, hámozva, kockázva
só, bors
sok petrezselyem, aprítva

A húst a kókuszsíron kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a többi zöldséget. Kevergetve pirítjuk tíz percig, sózzuk, borsozzuk, lefedjük és kis lángon megpároljuk. A végén belekeverjük az aprított petrezselymet és már tálaljuk is. Kovászos uborkával vagy fejes salátával isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése