2018. november 9., péntek

Sütőtökös süti citromkrémmel


Hű, mennyire leszoktam a süteménysütésről! Nagyon kevés tojást és lisztet használok, ezért nem is sütök se kenyeret, se sütiket. Kivétel, ha vendégeink jönnek, akkor rászánom magam. Ilyenkor naná, hogy sütőtökben gondolkodom, hát mi másban? Finom lett és a krém citromossága nagyon ütős volt.



Hozzávalók egy 20x20 cm-es formához:

35 dkg sült sütőtök hús
4 nagy tojás
1 csapott tk. őrölt fahéj
1-1   csipet egyéb édes fűszer, pl.: őrölt szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs, gyömbér, kardamom, vanília, szerecsendió
10 dkg manióka liszt
½ mk. sütőpor
3 ek. kókusztej
3 ek. Paleolaj
20 szem, magozott, puha datolya

A tetejére:
6 nagy ek. sűrű kókusztejszín zsíros része
1 kis biocitrom reszelt héja (csak a sárga rész!)
citromlé, ízlés szerint
3 csepp narancs olaj
1 ek. méz
1 tk. GAL glicin

A süteményhez az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe tesszük és egy-két percig összedolgozzuk. A masszát a sütőformába kanalazzuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. (Ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.) Ha igen, akkor kivesszük és teljesen kihűtjük.
A krémhez mindent simára összedolgozunk és a hideg sütemény tetejére kenjük. Kockákra vágva tálaljuk. Ez a mennyiség 8-10 embernek elegendő.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése