Lányom születésnapjára készült ez a torta, amit már előző nap elkészítettem, mert azt
akartam, hogy jól összeérjenek az ízei és az állaga is jó legyen. Meg nagyon nem szeretek az utolsó pillanatban kapkodni, főleg jeles alkalmakkor nem. Az az igazság, hogy nagyon hosszú
idő óta a legfinomabb paleo édesség lett belőle, amit kóstoltam, és az ünnepeltnek is nagyon ízlett. A karácsonyi vendégeskedés alatt is jól jöhet, elég egyszerű elkészíteni és bombabiztos siker. Mandarinnal, naranccsal, szőlővel, kiwivel is lehet tálalni, itt az ünnepelt ízlését figyelembe véve eperrel és málnával került az asztalra. Ebből a mennyiségből tíz szelet sütemény lesz.
A tésztához:
6 tojás, kettéválasztva
1 ½ ek. natúr kakaó
1 ek. méz
2 ek. glicin
3 dkg malanga liszt
3 dkg zöldbanán liszt
két csipet sütőpor
A krémhez:
25 dkg paleo étcsokoládé
4,5 dl kókusztej
1 kk. vanília őrlemény
A krémhez a csokoládét felolvasztjuk a kókusztejben, belekeverjük a
vaníliát és teljesen kihűtjük. Ezt akár előző nap is el lehet készíteni.
A piskótához a tojások fehérjét felverjük habnak. Egy másik tálban a sárgákat
simára keverjük a kakaóval, a mézzel és a glicinnel. Ehhez a keverékhez
felváltva adunk egy-egy kanál sütőporral elkevert lisztet és fehérje habot. Óvatos mozdulatokkal
kevergetjük. Mikor már az összes alapanyagot belekevertük, egy sütőpapírral
vagy szilikon lappal kibélelt lapos sütőtepsin elsimítjuk (kb. másfél centi
vastagságban, téglalap vagy négyzet alakban) és 170 fokra előmelegített sütőben
megsütjük. Ez nálam kb. 10 percet vett igénybe, de lehet, hogy nálad picit több
lesz. A lényeg, hogy ne égjen meg, de ne is maradjon nyers a közepén. A megsült
lapot kihűtjük és három egyenlő méretű csíkra vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a
krémmel. Friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése