Bármilyen laposabb formában meg lehet sütni, de ez a hópehely forma nagyon dekoratív, és még szezonális hangulata is van :-) Nagyon finom köretnek, de akár magában is, salátával.
Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
50 dkg párolt brokkoli
2 tojás
só és frissen őrölt bors
½ kk. szárított bazsalikom
½ kk. szárított oregánó
25 dkg hámozott, főtt batáta (itt fehér húsú volt)
5 dkg gari vagy valamilyen semleges ízű paleo liszt (pl.
manióka)
Az összes hozzávalót turmixoljuk, és 170 fokos sütőben,
szilikon formában megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a közepe
is. A formából biztonságosan akkor lehet kiborítani, amikor már nem meleg és
utána még „meztelenül” is süthetjük 10-15 percig, ha szeretjük a kicsit ropogósabb
kérget.
Kedves Elmira!
VálaszTörlésHová írhatnék neked egy kérdést az új szakácskönyveddel kapcsolatban?
Előre is köszönöm válaszod:
Sz.-Nagy Eszter
szneszterkukact-online.hu
Kedves Eszter, a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-ra.
VálaszTörlés