2017. november 30., csütörtök

Brokkoli felfújt


Bármilyen laposabb formában meg lehet sütni, de ez a hópehely forma nagyon dekoratív, és még szezonális hangulata is van :-) Nagyon finom köretnek, de akár magában is, salátával.

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
50 dkg párolt brokkoli
2 tojás
só és frissen őrölt bors
½ kk. szárított bazsalikom
½ kk. szárított oregánó
25 dkg hámozott, főtt batáta (itt fehér húsú volt)
5 dkg gari vagy valamilyen semleges ízű paleo liszt (pl. manióka)

Az összes hozzávalót turmixoljuk, és 170 fokos sütőben, szilikon formában megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a közepe is. A formából biztonságosan akkor lehet kiborítani, amikor már nem meleg és utána még „meztelenül” is süthetjük 10-15 percig, ha szeretjük a kicsit ropogósabb kérget.


2 megjegyzés:

  1. Kedves Elmira!
    Hová írhatnék neked egy kérdést az új szakácskönyveddel kapcsolatban?
    Előre is köszönöm válaszod:
    Sz.-Nagy Eszter
    szneszterkukact-online.hu

    VálaszTörlés
  2. Kedves Eszter, a paleo.tanacsado@tenyek-tevhitek.hu-ra.

    VálaszTörlés