Ezeken a forró napokon nem igazán kívántam a húst, főleg nem megvenni és elkészíteni... Viszont halat és zöldséget minden mennyiségben! Előző nap sütőben sült lazacot ettünk és a hal maradékból halpogácsák készültek. Nagyon szeretem őket, főleg, mikor az egy perccel azelőtt lecsipkedett zöld fűszerektől lesz csodálatosan aromás. A körete sült paprika és párolt, vajas leveles kel volt. Jó kis színkavalkád a tányéron!
2 személyre:
30 dkg
párolt fehér húsú édesburgonya (vagy fehérrépa, paszternák, zeller)
20 dkg sült, teljesen szálkamentes lazac
1 tk. citromlé
friss petrezselyem és bazsalikom, aprítva
1 tojás
só, bors
olíva olaj a sütéshez
A párolt édesburgonyát összetörjük és belekeverjük a lazacot, a citromlevet, a petrezselymet, a bazsalikomot, a tojást és sóval, borssal ízesítjük. Kisebb méretű
pogácsákat formázunk a masszából, és mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése