2017. április 30., vasárnap

Tűzdelt kacsamell málnaszósszal


Egy jó kis borongós napon ezekkel a vidám, élénk színekkel próbáltam előcsalogatni a napot. A konyhában biztosan sikerült. Próbáljátok ki ezt a receptet, nem fogtok csalódni!

Hozzávalók 2 személyre:
2 pecsenye kacsamell
só, fehérbors
2 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. kacsazsír
A málnaszószhoz:
12 dkg mirelit málna, kiengedve, átpasszírozva
1 ek. balzsamecet
2 ek. Coconut Aminos szósz
két csepp stevia vagy egyéb édesítő

A kacsamelleket egy hegyes késsel bevagdossuk és a mélyedésekbe beledugdossuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst sóval, borssal ízesítjük. Egy kisméretű tűzálló tálat kikenünk kacsazsírral és a tűzdelt melleket beletesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 50 percig sütjük. Közben a málnapürét feltesszük főni a balzsamecettel és a kókusz amino szósszal. Ízlés szerint picit édesítjük (el is hagyható). Öt percig forraljuk, félretesszük. Köretnek sült édesburgonyát és vegyes zöldséget (újhagyma, cukkini, karfiol, mángold) ettünk hozzá, isteni finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése