2017. április 30., vasárnap
Tűzdelt kacsamell málnaszósszal
Egy jó kis borongós napon ezekkel a vidám, élénk színekkel próbáltam előcsalogatni a napot. A konyhában biztosan sikerült. Próbáljátok ki ezt a receptet, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók 2 személyre:
2 pecsenye kacsamell
só, fehérbors
2 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. kacsazsír
A málnaszószhoz:
12 dkg mirelit málna, kiengedve, átpasszírozva
1 ek. balzsamecet
2 ek. Coconut Aminos szósz
két csepp stevia vagy egyéb édesítő
A kacsamelleket egy hegyes késsel bevagdossuk és a mélyedésekbe beledugdossuk a szeletekre vágott fokhagymát. A húst sóval, borssal ízesítjük. Egy kisméretű tűzálló tálat kikenünk kacsazsírral és a tűzdelt melleket beletesszük. 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 50 percig sütjük. Közben a málnapürét feltesszük főni a balzsamecettel és a kókusz amino szósszal. Ízlés szerint picit édesítjük (el is hagyható). Öt percig forraljuk, félretesszük. Köretnek sült édesburgonyát és vegyes zöldséget (újhagyma, cukkini, karfiol, mángold) ettünk hozzá, isteni finom volt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése