Az autoimmun protokollon belül is lehet desszerteket készíteni, tojás és lisztek nélkül. Ebbe én tettem egy minimális mennyiségű étcsokoládét, amit mi három és fél hónap szigorúság után már megengedünk magunknak, de ha valaki még a legszigorúbb fázisnál tart, akkor ezt el is lehet hagyni. Reszelt biocitrom vagy bionarancs héj is mehet bele. A körték legyenek érettek, de nem puhák.
Hozzávalók 6 személyre:
6 db közepes körte, hosszában félbevágva, magháza kivájva
5 dkg aszalt gyömbér, aprítva
5 dkg étcsokoládé, aprítva
5 ek. kókuszreszelék
8-10 ek. kókusztej
2 ek. puha kókuszzsír
1 tk. őrölt fahéj
A körte feleket egy kizsírozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük. A töltelékhez összekeverjük a többi hozzávalót és a fél körték mélyedéseibe töltjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 percig sütjük. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Egy kis kókusztejszínnel megcsurgatva igazi ínyencség.
NAGYON FINOM LEHET!!!
VálaszTörlés