2017. március 29., szerda

Lazacfilé papírban sütve



Egy egyszerű, ám annál finomabb lazac recept nektek, így, a gyönyörű tavaszi napokra. Ez az adag a körettől függően 3-4 főnek elég. A franciák ezt a sütési módszert úgy hívják: en papillote. Azt jelenti, hogy papírba csomagolva sütjük meg az ételt. A kertben pedig kinyíltak az első tulipánok :-)

60 dkg lazacfilé
só, bors
1 közepes lilahagyma, kockázva
friss gyömbér, hámozva, szeletelve
2 szál ázsiai citromfű, hosszában kettévágva
1 piros chili, hosszában kettévágva
4 karika zöldcitrom
3 ek. kókusztej
pici olívaolaj
sütőpapír

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy akkora darab sütőpapírra, hogy bőven ráférjen a lazac és be is lehessen csomagolni, rátesszük a lazacfilét. Sózzuk, borsozzuk, és az összes fűszert, ízesítőt rá, illetve mellé helyezzük. A kókusztejjel és az olívával meghintjük, becsomagoljuk és 15 percig sütjük. Zöldsalátával, sült hasábzöldséggel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése