2017. március 29., szerda
Lazacfilé papírban sütve
Egy egyszerű, ám annál finomabb lazac recept nektek, így, a gyönyörű tavaszi napokra. Ez az adag a körettől függően 3-4 főnek elég. A franciák ezt a sütési módszert úgy hívják: en papillote. Azt jelenti, hogy papírba csomagolva sütjük meg az ételt. A kertben pedig kinyíltak az első tulipánok :-)
60 dkg lazacfilé
só, bors
1 közepes lilahagyma, kockázva
friss gyömbér, hámozva, szeletelve
2 szál ázsiai citromfű, hosszában kettévágva
1 piros chili, hosszában kettévágva
4 karika zöldcitrom
3 ek. kókusztej
pici olívaolaj
sütőpapír
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy akkora darab sütőpapírra, hogy bőven ráférjen a lazac és be is lehessen csomagolni, rátesszük a lazacfilét. Sózzuk, borsozzuk, és az összes fűszert, ízesítőt rá, illetve mellé helyezzük. A kókusztejjel és az olívával meghintjük, becsomagoljuk és 15 percig sütjük. Zöldsalátával, sült hasábzöldséggel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése