2016. március 13., vasárnap

Csirkelepényke


Hozzávalók 22-24 darabhoz:
1/2 póréhagyma, apróra vágva 
1 piros színű paprika, apróra vágva 
1 sárgarépa, nagy lyukú reszelőn lereszelve 
2 gerezd fokhagyma, áttörve 
70 dkg darált csirkemell
1 tojás, felverve
1 tk. őrölt koriander
1 tk. őrölt gyömbér

frissen őrölt fekete bors
kókuszzsír a sütéshez
zöld citrom a tálaláshoz

A póréhagymát, a paprikát, a sárgarépát, és a fokhagymát kevés kókuszzsíron 10 perc alatt megpároljuk, hűlni hagyjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Serpenyőben púpos evőkanálnyi adagokat szétterítünk és oldalanként 2-3 percig sütjük. A tálalásnál ízlés szerint meg lehet csepegtetni egy kevés zöld citrom lével. Karfiolpürével vagy sült zellerrel kínálhatjuk, de hamburgerzsemlében is nagyon finom lehet. 

1 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam! Nagyon finom és egészséges. Köszönöm a receptet. Üdv. Anna

    VálaszTörlés