Ezek a kisméretű, vastag palacsinták
nagyon jól sikerültek és egész minimális szénhidrátot
tartalmaznak. A rostokon kívül egy kevés kókuszliszt van csak a
keverékben, tehát azok is fogyaszthatják, akik amúgy kerülik a
dióféléket. A tészta sűrű, nem palacsintatészta állagú.
Kanállal lehet adagolni és a serpenyőben lenyomkodni a kívánt
vastagságra. Sütés közben ne nagyon érjenek egymáshoz, mert
hajlamosak a széleiknél összetapadni. Azóta kipróbáltam füstölt
szalonnából kiolvasztott zsíron megsütve, tükörtojással,
ropogós szalonnával és hónapos retekkel, és hát egyszerűen
frenetikusan finom volt!
Hozzávalók 8-10 kis palacsintához:
3 dkg NoCarb rost sütőmix
1 dkg bambuszrost
1 ek. útifű maghéj liszt
5 dkg kókuszliszt
3 tojás
egy csipet só
kb. 3 dl víz
a sütéshez kókuszzsír
A tetejére:
25 dkg ToTu
½ citrom leve
½ narancs leve
1 bionarancs reszelt héja
3-4 ek. nagyon zsíros kókusztej
édesítés, ízlés szerint
A palacsinta összetevőit alaposan
kikeverjük. Egy nagy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk, és
evőkanálnyi mennyiségeket teszünk bele a tésztából. Laposra
nyomkodjuk és mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük.
Egyszerre nem fog beleférni ez a mennyiség, tehát két részletben
sütjük meg őket. Közben összeturmixoljuk a túrókrém
hozzávalóit és a kisült palacsintákat ezzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése