2016. március 25., péntek

Palacsinta narancsos túrókrémmel


Ezek a kisméretű, vastag palacsinták nagyon jól sikerültek és egész minimális szénhidrátot tartalmaznak. A rostokon kívül egy kevés kókuszliszt van csak a keverékben, tehát azok is fogyaszthatják, akik amúgy kerülik a dióféléket. A tészta sűrű, nem palacsintatészta állagú. Kanállal lehet adagolni és a serpenyőben lenyomkodni a kívánt vastagságra. Sütés közben ne nagyon érjenek egymáshoz, mert hajlamosak a széleiknél összetapadni. Azóta kipróbáltam füstölt szalonnából kiolvasztott zsíron megsütve, tükörtojással, ropogós szalonnával és hónapos retekkel, és hát egyszerűen frenetikusan finom volt!
Nagyon szép, békés húsvétot kívánok nektek!

Hozzávalók 8-10 kis palacsintához:
3 dkg NoCarb rost sütőmix
1 dkg bambuszrost
1 ek. útifű maghéj liszt
5 dkg kókuszliszt
3 tojás
egy csipet só
kb. 3 dl víz
a sütéshez kókuszzsír

A tetejére:
25 dkg ToTu
½ citrom leve
½ narancs leve
1 bionarancs reszelt héja
3-4 ek. nagyon zsíros kókusztej
édesítés, ízlés szerint

A palacsinta összetevőit alaposan kikeverjük. Egy nagy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk, és evőkanálnyi mennyiségeket teszünk bele a tésztából. Laposra nyomkodjuk és mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük. Egyszerre nem fog beleférni ez a mennyiség, tehát két részletben sütjük meg őket. Közben összeturmixoljuk a túrókrém hozzávalóit és a kisült palacsintákat ezzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése