Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Ha van maradék sült hal, akkor a legideálisabb maradékfelhasználó étel. Nálunk éppen volt lazac előző napról. Nagyon finom lehet még friss kaporral, illetve egy kanálnyi kapribogyót hozzáadva. Próbáljátok ki, megéri! Talán még a halat nem kedvelő gyerek is meg fogja kóstolni. Apropó gyerek: a képen látható remekbe szabott alátétet a 10 éves unokahúgom készítette...
4 személyre:
60 dkg
párolt paszternák és zeller vegyesen
40 dkg sült,
szálkamentes lazac
2 tk. mustár
1 tk.
reszelt bio citromhéj és ugyanannyi lé
1 csokor
petrezselyemzöld, aprítva
2 tojás
só, bors
Cassava dara
vagy Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsa
A párolt
zöldségeket összetörjük és belekeverjük a lazacot, a mustárt, a citromhéjat és
levet, a petrezselymet, a tojásokat és sóval, borssal ízesítjük. Kisebb méretű
pogácsákat formázunk a masszából, meghempergetjük cassava darában vagy a
ropogós panírmorzsában és forró kókuszzsírban mindkét oldalát szép aranysárgára
sütjük. Friss zöldsalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése