2015. november 10., kedd

Fish cakes avagy halpogácsa


Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Ha van maradék sült hal, akkor a legideálisabb maradékfelhasználó étel. Nálunk éppen volt lazac előző napról. Nagyon finom lehet még friss kaporral, illetve egy kanálnyi kapribogyót hozzáadva. Próbáljátok ki, megéri! Talán még a halat nem kedvelő gyerek is meg fogja kóstolni. Apropó gyerek: a képen látható remekbe szabott alátétet a 10 éves unokahúgom készítette...

4 személyre:
60 dkg párolt paszternák és zeller vegyesen
40 dkg sült, szálkamentes lazac
2 tk. mustár
1 tk. reszelt bio citromhéj és ugyanannyi lé
1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
2 tojás
só, bors
Cassava dara vagy Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsa

A párolt zöldségeket összetörjük és belekeverjük a lazacot, a mustárt, a citromhéjat és levet, a petrezselymet, a tojásokat és sóval, borssal ízesítjük. Kisebb méretű pogácsákat formázunk a masszából, meghempergetjük cassava darában vagy a ropogós panírmorzsában és forró kókuszzsírban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük. Friss zöldsalátával kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése