Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de
mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy
egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi
tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított
paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az
még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A
minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak
meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a
leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a
selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is
lehet beledobálni pár darabot.
Hozzávalók 4 személyre:
2 ek. extra
szűz olíva olaj
1 közepes
hagyma, felkockázva
2 gerezd
fokhagyma, aprítva
1 kis
cukkini, felkockázva (nem kell meghámozni)
1 kisméretű
kanadai sütőtök, hámozva, darabolva
2-3 dl
áztatóvíz az aszalt paradicsomból
4 dl szűrt
víz
12 dkg
füstölt házi kolbász, karikázva, aprítva
4 marék
bébispenót
Az olajon
megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és a sütőtököt. Pár percig
kevergetve együtt pirítjuk, majd felöntjük a lével. Fedő alatt puhára főzzük,
turmixoljuk. Sózni valószínűleg egyáltalán nem kell! Miközben fő a leves, a
kolbászdarabkákat ropogósra pirítjuk. A kész levest a kolbásszal és az apróra
tépkedett bébispenóttal tálaljuk. (Utóbbit nem kell belefőzni, a leves hőjétől
egy perc alatt összeesik).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése