Újra és újra rájövök, hogy egy zamatos gyümölcsnél nincs jobb desszert a világon. Na jó, egy kis vaníliakrém vagy fagyi nem árt neki :-)
2 adaghoz:
25 dkg friss
idénygyümölcs, felkockázva (itt alma, szeder, nektarin), de lehet szilva, szőlő, körte, bármi
A krémhez:
1,2 dl
kókusztej
2 bio tojás
sárgája
1 ek.
eritrit
1 csipet
vanília őrlemény
1 tk.
tápióka keményítő
A
kókusztejet simára keverjük a tojássárgájával, az eritrittel, a vaníliával és a
tápióka keményítővel. Egy kis lábasban felmelegítjük, és kevergetve addig
főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Arra kell ügyelni, hogy közben ne forrjon fel, hogy a tojás ki ne csapódjon.
Kihűtjük és a gyümölcssalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése